KÄÄPÄ Biotech on perustettu vuonna 2018. Se on erikoistunut sienitieteellisten sovellusten tutkimukseen, kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Vain muutamassa vuodessa yritys on kasvanut Euroopan suurimmaksi ravintolisissä käytettävien sienten tuottajaksi. KÄÄPÄ Biotech pyrkii muuttamaan esimerkillään toimialaa kohti vastuullisempia, kestävämpiä, läpinäkyvämpiä ja luotettavampia toimintatapoja.

StartUp award

“NutraIngredients Awards on arvostettu kilpailu ravintolisä- ja terveystuotetoimialalla. Start-up -kategorian voitto on suuri kunnia KÄÄPÄ Biotechille. Tämä on merkittävä huomionosoitus usean vuoden työllemme ja omistautumisellemme muuttaa toimialamme standardeja vastuullisempaan ja kestävämpään suuntaan,” sanoo KÄÄPÄ Biotechin CEO Eric Puro.

KÄÄPÄ Biotech on tehnyt mittavaa tutkimustyötä ravintolisissä käytettävien sienten vaikuttavista yhdisteistä. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat pakurikääpä (Inonotus obliquus), lakkakääpä (Ganoderma lucidum), shiitake (Lentinula edodes), siiliorakas (Hericium erinaceus) ja maitake (Grifola frondosa). KÄÄPÄ Biotech haluaa tuoda markkinoille lisää tietoisuutta sienten hyödyllisistä yhdisteistä ja niiden vaikutuksista terveyden tukemisessa.

KÄÄPÄ Biotech on ensimmäinen yritys sienituotetoimialalla, joka käyttää sienien uuttamiseen ultrasonisesti avustettua (UAE) teknologiaa. UAE teknologiaa käytetään sienten solujen kitiiniseinien murtamiseen, jotta vaikutavat yhdisteet saadaan biologisesti hyödynnettävään muotoon. Ilman uuttamisprosessia monet sienten sisältämistä yhdisteistä jäisivät hyödyntämättä, sillä ne kulkeutuisivat suoliston läpi koskemattomina.

“Olemme optimoineet uuttamismenetelmämme toimialan johtavien sienituotteiden kehittämiseen. Tuotteemme ovat tulosta vuosien tutkimus- ja tuotekehitystyöstä. Uutteemme ovat yhdistepitoisuuksisltaan voimakkaita ja niissä on laaja valikoima erilaisia vaikuttavia yhdisteitä”, Eric Puro kertoo.

Kansainväliset sienituotemarkkinat ovat kovassa nosteessa ja lähivuosille ennustetaan voimakasta kasvua

Nordic Mushrooms -tuotesarja vastaa kansainvälisesti kasvavaan kysyntään laadukkailla valmistellaan. Erityisesti raaka-aineiden alkuperä on kuluttajien kiinnostuksen kohteena.

“Tuotteemme ovat 100-prosenttisesti suomalaisia, FSC tai PEFC sertifioidusta koivukasvulustasta lähtien, sienten kasvatukseen, prosessointiin ja jatkojalostukseen asti. Takaamme täyden jäljitettävyyden ja läpinäkyvyyden koko toimitusketjumme osalta sienirihmaston valinnasta tuotteidemme toimitukseen asti. Siten voimme tuoda markkinoille laadukkaimpia mahdollisia tuotteita”, Eric Puro tiivistää.

KÄÄPÄ Biotech julkaisi tiedotteen marraskuussa 2021 jakelusopimuksen solmimisesta Pohjois-Amerikkaan yhdysvaltalaisen ravintolisävalmisteiden maahantuojan Nutralliancen kanssa. Lisää aiheesta Salkunrakentaja-lehdestä

Lue lisää:

2021 NutraIngredients Awards: Winners announced!
NutraIngredients Awards 2021-online esite

 

KÄÄPÄ Biotech on bioteknologiayritys, joka tutkii ja kehittää innovatiivisia sienialan sovelluksia eri toimialoilla hyödynnettäväksi. Yritys on sitoutunut edistämään ihmisten ja ekosysteemien hyvinvointia.

KÄÄPÄ Biotechilla on kolme alaosastoa: KÄÄPÄ Forest, KÄÄPÄ Health ja Nordic Mushrooms. KÄÄPÄ Forest hallinnoi maailman suurinta pakurin viljelyverkostoa ja edistää metsien monikäyttöä. KÄÄPÄ Health hallinnoi yhtä Euroopan suurimmista sienten ulkokasvatustiloista ja valmistaa luomutuotettuja sieniuutteita. Nordic Mushrooms on Suomessa luomutuotettujen sieniuutteiden tukkumyyntisarja.

Haluan lisätietoja pakurin viljelystä

Olen kiinnostunut
KÄÄPÄ Forest ostaa pakurisadon.
KÄÄPÄ Forest istuttaa pakurin
Esim. ilmoitathan tässä, mikäli toivot yhteydenottoa puhelimitse toimistoaikojen ulkopuolella (klo. 16-18).
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By sending a message, you accept our privacy policy practices